Osani

Handige blogs

Waarom cursus zakelijk schrijven?

cursus zakelijk schrijven

Een zakelijke tekst is een tekst van een bedrijf, stichting of organisatie. Als mensen het hebben over zakelijke teksten, dan willen ze daarmee het verschil benadrukken tussen een zakelijke tekst en een privé tekst. Zakelijke teksten zijn bijvoorbeeld brieven, e-mails, memo’s of rapporten. Waarom cursus zakelijk schrijven?

Samenwerken

Al ben je nog zo goed in je werk, je wilt je collega’s en klanten meekrijgen in de richting van jouw oplossing of advies om hen te helpen met wat ze nodig hebben. Inhoudelijke kennis alleen is niet genoeg, je schrijft met het doel van de ontvanger in gedachten, en gebruikt de inhoud als onderbouwing. Hoe beter je hierin bent, hoe makkelijker de communicatie in een team gaat. Hoe vaak zie je je mail terugkomen met de vraag wat je bedoelt met een bepaalde zin, en ben je er samen na drie of vier reacties pas uit? Of erger, je krijgt geen reactie terwijl je die wel had willen hebben. 

Cursus

Is het schrijven van zakelijke e-mails, memo’s en brieven een belangrijk onderdeel van je werk? Wil je deze teksten sneller schrijven met meer effect? Dan is een cursus zakelijk schrijven wel iets voor jou. Er wordt aandacht besteed aan de verschillende facetten van zakelijk schrijven. Je krijgt praktische handvatten aangereikt die je direct op je eigen teksten toepast. Je leert kennis en vaardigheden te combineren om een zo goed mogelijke mail of brief in elkaar te zetten.