Osani

Handige blogs

Succesvol medische nascholing geven

nascholen

Het is weer tijd voor de medische nascholing van je verpleegkundigen of arts-assistenten. Je wilt dit goed aanpakken, zodat je leerlingen er ook echt iets van opsteken. Alleen hoe zorg je er nu voor dat je succesvol nascholing medische specialisten geeft? Wij delen een aantal tips in dit artikel. nascholing medisch specialisten

Tip 1: Laat je leerlingen oefenen

Veel.leerlingen leren het beste door te oefenen. Zo kunnen ze de theorie direct in de praktijk brengen en begrijpen ze het beter. Ook zorgt dit eerder voor een verandering in hun gedrag, omdat ze zo precies leren wat ze moeten doen. Daarbij zorgt het ook voor afwisseling tijdens de nascholing, waardoor de aandacht erbij dus. Genoeg redenen dus om je leerlingen af en toe te laten oefenen.

Tip 2: Stel vragen

Door vragen te stellen houd je jouw leerlingen actief betrokken. Zo houden ze de aandacht erbij. Daarbij kun je met het stellen van vragen ook het niveau vaststellen. Je ontdekt of iets duidelijk is of dat je het misschien nog eens moet uitleggen. Probeer vragen te stellen die niet al te moeilijk zijn, maar ook niet al te makkelijk. Dit geeft je leerlingen wat uitdaging, waardoor ze er meer van leren.