Osani

Handige blogs

Fitness in Barneveld: maar moet je mee beginnen?

fitness barneveld

Fitness is een overkoepelende term waarmee allerlei soorten sport worden aangeduid die je doorgaans in een sportschool kunt beoefenen. Er is een mooi aanbod aan fitness in Barneveld, maar voor je begint is het wel goed om te weten waar je het beste kunt beginnen.

fitness barneveld

Bepaal je doel

Allereerst is het goed om een doel te stellen voor jezelf. Waarom wil je gaan fitnessen? Dit kan zijn om af te vallen, maar bijvoorbeeld ook om juist aan te komen of sterker te worden. Misschien wil je wel fitnessen om een blessuregebied te versterken, of wil je strakkere huid rondom je billen. Er zijn allerlei fitnessdoelen te bedenken en je training hangt er ook vanaf.

Cardio of krachttraining?

Fitness delen we doorgaans op in twee groepen: krachttraining en cardio. Welke van de twee het beste is voor jou, hangt onder andere van je doel af. Het is over het algemeen goed om een schema op te stellen waarin je de twee combineert. Je doet bijvoorbeeld een half uur cardio en een half uur krachttraining. Of je doet een dag alleen maar cardio, en een andere dag alleen maar gewichten. Je kunt ook elke dag een bepaald deel van je lichaam trainen. Zo doe je bijvoorbeeld op maandag alleen benen en billen, en op dinsdag juist armen.