Osani

Handige blogs

Grafsteen Borne voor de juiste grafsteen

natuursteen 2

Grafsteen Borne kan je helpen als je opzoek bent naar een grafsteen. Als een dierbare is overleden is het niet raar om te rouwen. Dit is juist een heel natuurlijk en menselijk iets. Zelfs dieren rouwen als hun maatje is overleden. Maar naast rouwen, moet er ook veel geregeld worden. Zo moet onder andere naar het testament en de wensen van de overledene worden gekeken. Wou deze graag begraven of gecremeerd worden? En zijn er verder nog wensen waar rekening mee gehouden moet worden?

Mijn dierbare had de wens om begraven te worden

Grafsteen Borne kan helpen bij het uitkiezen van de juiste grafsteen. Welke steen vindt jij mooi en welke steen had je dierbare mooi gevonden? Ga je voor een lichte kleur of een donkerdere kleur steen. Bij Grafsteen Borne zijn er diverse natuurstenen en zo voor elke situatie wel een gewenste steen. Wou de overledene bijvoorbeeld een foto op de steen? Of welke tekst moet er in de steen gegraveerd worden? Ook kan de leeftijd van de overledene invloed hebben op de vorm en grootte van een steen. Een doodgeboren baby krijgt vaak een kleiner graf en daarbij ook een kleinere steen. Is een echtpaar verongelukt? Dan kan kun je ervoor kiezen om ze in een graf bij elkaar te begraven met één gezamenlijke steen. Dit kan ook als mensen na elkaar overlijden en je het van te voren al weet dat dit een wens is. Bijvoorbeeld opa en oma in een graf.

Wat is een grafsteen?

Wat is nu eigenlijk een grafsteen? Eigenlijk is een grafsteen een herkenningsteken zodat er gezien kan worden wie er onder begraven ligt. Bij de grafsteen is een plek waar mensen naar terug kunnen komen om te rouwen of om even bij de overledene te kunnen zijn om na te denken. Dit kunnen ook fijne herinneren uit het leven samen zijn.