Osani

Handige blogs

Wat voor soorten bescherming zijn er voor snowboarders?

mooie-snowboard

Snowboarden staat niet te boek als de meest veilige sport, integendeel, blessures en letsel kunnen op de loer liggen. Hoe bescherm je jezelf daar nou het beste tegen? We kennen natuurlijk allemaal de snowboard helm, maar waar moet je op letten? Het begint met de pasvorm. Om jouw hoofd optimaal te beschermen, moet de snowboard helm ook optimaal passen. De helm mag niet te strak zitten, maar ook niet te los. Een te strakke helm kan knellen of hoofdpijn geven. Een te losse helm biedt echter niet genoeg bescherming. De helm moet, ook in combinatie met je bril, goed aansluiten en stevig zitten. De onderkant van de helm mag je nek niet raken. Ben je (hard) gevallen of heb je een botsing gemaakt? Vervang dan de helm, ook als deze er nog goed uitziet, er kan namelijk aan de binnenkant wel schade zijn.

Andere soorten van bescherming

Natuurlijk is een helm belangrijk, maar onderschat ook nooit het belang van een goede skibril. Sneeuw reflecteert zonlicht en dit kan heel vervelend zijn voor je ogen. In sommige gevallen kan dit zelfs voor sneeuwblindheid zorgen. Een goede bril beschermt je hiertegen. Verder kan het prettig zijn om polsbeschermers te dragen bij het snowboarden. Als je valt, is je eerste reflex vaak om je handen uit te steken om de klap op te vangen. De impact van de val komt dan voornamelijk bij je polsen terecht en dat kan voor akelige blessures zorgen. Goede polsbeschermers kunnen helpen deze schade te voorkomen of beperken. Denk ook aan stevige snowboard bindingen kopen.

Rugbescherming en bescherming voor je knieën

Er bestaan ook rugbeschermers die je rug beschermen. Dit kan vooral uitkomst bieden als je stunts doet of off-piste gaat snowboarden. Voor optimale veiligheid en comfort is het belangrijk dat je nog steeds goed kunt bewegen als je de rugbeschermer draagt. Tot slot kan het verstandig zijn om kniebeschermers te dragen. Vooral voor beginnende snowboarders kan dit een uitkomst zijn, aangezien die nog vaak vallen en daarbij niet zelden op hun knieën terecht komen. Tot slot, vergeet niet om goed passende snowboard schoenen te kiezen om blessures te voorkomen. Zo sta je tevens zelfverzekers op je snowboard.