Osani

Handige blogs

BHV instructeur worden? Dat kan bij G4S

Ben je zelf bekwaam op het gebied van BHV en wil je je inzetten om andere ondernemingen te helpen ook hun team BHV op orde te kunnen hebben? Dan is de opleiding tot BHV instructeur perfect geknipt voor jou. In deze opleiding leer je hoe je werknemers leert de kneepjes van het vak te leren, zodat zij de bakermat van de veiligheid in hun kantoorpand kunnen worden. G4S Training & Safety biedt een speciale cursus om BHV instructeur te kunnen worden, waardoor jij je kan inzetten voor het verspreiden van veiligheid.

De training op zich

De training om BHV instructeur te worden bestaat uit twaalf weken waar je één keer per week zes uur lang les hebt. Tien van deze dagen zijn bedoeld voor het vergaren van kennis en twee dagen zijn bedoeld voor examens. Naast deze cursusdagen wordt er verwacht dat je zelf veel thuis studeert op de materie, zodat je in één keer voor je examens kunt slagen en het certificaat in ontvangst kunt nemen. Deze is gecertificeerd door de NIBHV. De training heeft een grote focus op het werkgebied van Brand, Communicatie en Evacuatie, de drie belangrijkste aandachtspunten van de BHV.

Eisen om mee te mogen doen

Wil je BHV instructeur worden, dan moet je voldoen aan een aantal eisen om deel te mogen nemen aan de opleiding. Allereerst moet je natuurlijk verstand hebben van BHV en daarom een BHV diploma hebben, die niet ouder is dan een jaar en drie maanden. Daarnaast ben je verplicht om een door de NIBHV uitgereikt certificaat voor Ploegleider in je bezit te hebben, om deel te mogen nemen aan de opleiding. Voor de rest zijn er geen harde verplichtingen. Let wel op dat je genoeg tijd open hebt staan om de opleiding te kunnen volgen, aan zelfstudie te kunnen werken en dat je natuurlijk voor de opleiding moet betalen. Wanneer dit allemaal rond is, kun je je certificaat behalen en je inzetten om andere mensen met hun BHV opleiding te helpen.