Osani

Handige blogs

Versleten ABS sensoren in je auto vervangen

Slijtage

Standaard wordt een auto van een ABS-systeem voorzien, waarop ABS sensoren worden aangesloten. Deze sensoren voeren continue metingen uit, om op basis daarvan het ABS-systeem te activeren of uit te schakelen. Een nadeel aan de sensoren is het feit, dat ze relatief kwetsbaar zijn. Het feit dat de sensoren regelmatig met vocht en modder te maken krijgen tijdens het rijden, maakt dat ze eens in de zoveel tijd vervangen moeten worden. Er zijn verschillende websites waarop je deze sensoren als losse onderdelen aan kunt schaffen. Je kunt de onderdelen vervolgens zelf vervangen, of dit door een autodealer in de buurt laten doen. Voor het vervangen van onderdelen is enige technische kennis vereist.

ABS sensoren

ABS sensoren vervangen is lastiger geworden

Het is tegenwoordig steeds lastiger om de ABS sensoren zelf te vervangen. De sensoren worden regelmatig in de wielnaaf geïmplementeerd, waardoor de complete wielnaaf vervangen moet worden bij een defect aan de sensoren. Het monteren van de sensoren in de wielnaaf maakt deze iets minder kwetsbaar voor vuil tijdens het rijden. Naast de wielnaaf is ook de wiellager vaak een onderdeel van dit element in de auto. Zo kun je drie onderdelen in een keer laten vervangen. Gaat het om een defect aan een van deze drie onderdelen, dan is het niet mogelijk om ze los van elkaar te vervangen. Bij oudere auto’s is dit vaak nog wel mogelijk.

Autoparts

Losse sensoren kopen op internet

Zoals eerder beschreven werd, kun je de sensoren voor het ABS-systeem in sommige gevallen zelf vervangen. Er zijn diverse winkels waar deze sensoren worden verkocht. Let hierbij goed op het type sensor wat je nodig hebt. De sensoren los kopen op internet biedt verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat de sensoren hier voor een lagere prijs worden aangeboden, dan wanneer je ze via een autodealer zou kopen. De autodealer rekent vaak een bepaalde marge over de producten.