Osani

Handige blogs

Je huis verwarming in de toekomst: dit zijn de trends

infrarood paneel badkamer

Als we het hebben over verwarming dan kunnen er een aantal soorten worden onderscheiden. Zo wordt nu een gemiddeld huis nog voorzien van warmte door gas (de cv ketel). Deze warmte verspreid zich door je huis door middel van convectiekachel die verspreid door het hele huis hangen. De koele lucht wordt van omderaan verwarmd door de verwarming. De verwarmde lucht stijgt op en drukt de koele lucht naar beneden. Deze wordt dan ook weer verwarmd en zodoende ontstaat er een doorlopend proces. Hierdoor worden huizen over het algemeen verwarmd. Als we kijken maar de huidige trends, dan wordt daar in de toekomst mee gebroken. Er zijn andere technieken voor handen die het op een veel effectiever en directe manier kunnen regelen. En daar zal dit artikel verder op ingaan.

infrarood paneel badkamer

Nadelen van convectie

De bovengenoemde convectie manier zal op termijn worden vervangen door een betere variant. Want er kleven enkele nadelen aan het verwarmen van lucht. Zo wordt de lucht snel droog bij verwarming, immers het vocht verdampt. Dat heeft als gevolg dat de lucht minder prettig is om in te ademen, maar ook dat stofdeeltjes en pollen zich door het huis heen verspreiden. Mensen met allergieën kunnen hier last van hebben. Als er sprake is van een vochtig huis dat met convectie wordt verwarmd, dan kan de vochtige lucht neerslaan op de muren en de ramen, zowel bij enkel glas als dubbel glas. Ongewenste schimmels en bacteriën hebben zo vrij spel, dat moeten we niet willen.

Voordelen van ir verwarming

Infrarood verwarming is de nieuwe trend. Het kenmerkt zich door een totaal andere manier van verwarmen. Waar convectie de hele lucht verwarmd, verwarmd ir verwarming enkel de persoon en objecten, niet de lucht zelf. Daarmee is het convectie-nadeel van droge lucht alweer opgelost. Daarnaast zijn ze een stuk effectiever. Ze verwarmen door straling, niet door warmte. Zo kun je heel gericht bijvoorbeeld je zithoek of eettafel gedeelte voorzien van een prettige temperatuur. Ook verwarmt ir verwarming mensen en objecten. Dus ook vochtige muren en ramen worden verwarmd waardoor schimmels en dergelijken geen gevaar meer vormen. Het wordt aangedreven door stroom wat het heel handig maakt voor infrarood paneel badkamer.