Osani

Handige blogs

Wat is autodemontage?

Komt je auto niet meer door de APK keuring heen? Vervelend, maar dat betekent wel dat je de auto moet laten maken bij een garage. Als je een tweedehands auto hebt, is de kans groot dat de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van je auto. Dit is heel vervelend, maar dit betekent wel dat je de auto moet verkopen. Dit kun je op verschillende manieren doen en de meeste mensen doen dit op het internet door middel van een advertentie. Hier zitten wel nadelen aan verbonden en de kans is groot dat het maanden duurt. Er zijn ook betere methodes waarvan je gebruik kunt maken. Je kunt beter de auto inleveren bij een autosloperij en hier zitten verschillende voordelen aan verbonden. Wat doet de autosloperij met de auto? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat doet de sloperij met de auto?

De sloperij voert autodemontage uit bij verschillende voertuigen en maakt hier winst mee. Als de sloopauto binnenkomt bij de sloperij gaan ze vaak direct aan de slag. Ze zorgen voor het papierwerk en regelen een vergoeding en een vrijwaring code. Dan gaan ze direct aan de slag met de autodemontage van de sloopauto. Ze halen de sloopauto helemaal uit elkaar en kijken hierbij goed naar de verschillende onderdelen. Deze worden vaak schoongemaakt en in een magazijn gestopt voor latere verkoop. Als de sloopauto geen waarde meer heeft voor de sloperij, wordt de sloopauto naar een shredderbedrijf gebracht. Hier wordt de sloopauto verder verwerkt totdat er niets meer van over blijft.

Op deze manier wordt de auto op een duurzame manier gesloopt. Dit zorgt er ook voor dat je een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Vaak worden de afvalstoffen van een sloopauto gebruikt voor het maken van nieuwe producten.

Sloperij vinden

Als je een sloopauto wilt verkopen aan een sloperij, moet je eerst een goede sloperij vinden. Op het internet zijn er een hoop en deze moet je daarom goed met elkaar vergelijken. Kijk op de website van de sloperij en controleer of ze een ophaalservice hebben. Dit is namelijk heel handig, omdat sloopauto’s vaak niet de openbare weg op mogen. Vaak hebben ze geen keuring en is het verboden om met de sloopauto te rijden. De ophaalservice is hierdoor ideaal en zorgt ervoor dat de sloopauto aankomt bij de sloperij naar jouw wens.