Osani

Handige blogs

Behandeling van het Syndroom van Tietze bij Fysiotherapie4all

Het syndroom van Tietze is een pijnlijke aandoening die wordt gekenmerkt door ontsteking van het kraakbeen in de borstkas, met name bij de ribben en het borstbeen. Deze aandoening kan leiden tot pijn en zwelling die vaak verward wordt met hartklachten. Bij Fysiotherapie4all begrijpen we hoe beangstigend en beperkend het syndroom van Tietze kan zijn, en wij staan klaar om je te helpen bij een effectief herstel.

Krijg een persoonlijk behandelplan!

Bij Fysiotherapie4all starten we met een uitgebreide evaluatie om de diagnose van het syndroom van Tietze te bevestigen en de ernst van de aandoening te beoordelen. Onze ervaren fysiotherapeuten stellen vervolgens een persoonlijk behandelplan op, gericht op pijnverlichting, ontstekingsremming en het verbeteren van de mobiliteit. Behandelingen kunnen bestaan uit manuele therapie om de gewrichten en spieren te ontspannen, ademhalingsoefeningen om de borstkas te ontlasten, en gerichte oefentherapie om de algehele houding en bewegingspatronen te verbeteren.

Een belangrijk aspect van onze behandeling is het bieden van educatie en preventieve maatregelen om herhaling van klachten te voorkomen. Wij leren je specifieke rekoefeningen en technieken om de borstkas soepel te houden en de belasting op het ontstoken gebied te verminderen. Daarnaast geven wij advies over ergonomie en aanpassingen in je dagelijkse activiteiten om de druk op het borstbeen en de ribben te minimaliseren.