Osani

Handige blogs

Verschillende soorten gezichtsverzorging

natuurlijke gezichtsverzorging

Wanneer je denkt aan het woord Gezichtsverzorging producten met organische ingrediënten, kunnen er verschillende gedachtes naar boven komen. Dit komt, omdat er een enorme hoeveelheid aan verschillende soorten gezichtsverzorging te verkrijgen zijn. Ze hebben allemaal ook hun eigen functie voor de verzorging van de huid. Daarnaast hebben de meeste mensen ook niet dezelfde type huid. De ene persoon heeft een hele droge en misschien wel een hele gevoelige huid en moet dan ook voorzichtig zijn met de verschillende producten, die gebruikt worden. En andere personen hebben dan weer een hele vette huid, die beter gebruik kunnen maken van lichte producten, die niet te zwaar op de huid vallen. Het is dan ook belangrijk om altijd goed de ingrediënten te lezen van het product, zodat je zeker weet of het een goed product is voor jouw huid.

De huid reinigen

Bij Gezichtsverzorging producten met organische ingrediënten is het ook belangrijk om ervoor te zorgen, dat je huid goed schoon is, voordat je bezig gaat met het aanbrengen van alle crèmes. Hiervoor zijn er veel soorten reinigers te vinden, die er voor zorgen, dat je huid goed wordt schoongemaakt. Het is dan een goed idee, om dan een cleanser te gebruiken. Er zijn veel manieren waarop je de huid zou kunnen schoonmaken met een cleanser. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan make-up remover, zodat je de huid make-up vrij maakt of denk aan een reinigingsmelk en -gel. Bij dit proces zorg je ervoor dat je de vette huid en alle onzuiverheden schoonmaakt. Daarnaast is het ook goed voor de huid om het twee tot drie keer per week te gaan scrubben. Een scrub is een soort crème dat bestaat uit korreltjes. Dit wrijf je dan over de huid heen. Het zorgt ervoor, dat je de dode huidcellen weg scrubt en minder snel verstopte poriën krijgt. 

De verzorging

Nadat je de huid hebt schoongemaakt, is het tijd om de crèmes te gebruiken. Dit kun je doen met een gewone lotion een serum of een moisturizer. Het zorgt ervoor, dat je huid niet uitdroogt en goed gehydrateerd blijft. Zo kun je zeggen “De huid blij, jij blij”.