Osani

Handige blogs

Wat is een sloperij?

Wat is een sloperij? Dat is een vraag die steeds meer mensen zichzelf stellen. In films zie je vaak sloperijen en lijken het net kerkhoven van sloopauto’s. Deze staan opgestapeld in grote velden en lekken vaak veel olie. In het echt is dit een ander verhaal en is dit meer een beeld van het verleden. Anno 2022 is een sloperij hypermodern en slopen ze auto’s op een duurzame manier. Ze slopen het voertuig totdat er niets meer van overblijft en is het de laatste rustplaats voor veel auto’s. Een sloperij handelt vaak ook in auto onderdelen en schadeauto’s, hiermee maakt de sloperij natuurlijk omzet. Wanneer verkoop je nu een auto aan een sloperij? En wat doet de sloperij precies met je voertuig? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wanneer een auto naar de sloperij brengen?

Als je een tweedehands auto hebt, moet je deze natuurlijk ieder jaar laten keuren. Dit is voor veel mensen een spannend moment, omdat dit heel belangrijk is. Er is namelijk een grote kans dat iets mis is met het voertuig en dat hij niet door de keuring heen komt. Als de auto wordt afgekeurd moet je deze natuurlijk laten maken. Dit doe je bij een garage en dit kan in sommige gevallen behoorlijk veel geld kosten. Soms vallen de reparatiekosten hoger uit en overschrijden ze de waarde van je auto. Dit betekent dat het een sloopauto wordt en deze kun je het beste verkopen aan een sloperij. Je bent er op deze manier direct van af en hij wordt vaak binnen 24 uur opgehaald. Daarnaast krijg je een vrijwaring code, zodat je het voertuig van je naam kunt afhalen.

Wat doet de sloperij met het voertuig?

Als je sloopauto binnenkomt bij de sloperij gaan ze aan de slag met het papierwerk. Zo regelen ze een vergoeding voor je en krijg je een vrijwaring code. Daarna gaan ze direct aan de slag met de auto demontage van het voertuig. Ze halen alle vloeistoffen uit de auto en gaan aan de slag met de onderdelen. Deze worden vaak getest en schoongemaakt voor de latere verkoop aan andere klanten. Als de auto geen waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar een shredderbedrijf gebracht. Hier wordt de auto verder verwerkt totdat er niets meer van over blijft. De afvalstoffen hiervan worden gebruikt voor het maken van nieuwe producten.