Osani

Handige blogs

Wel of niet kiezen voor continu led licht?

Licht

Je wilt als fotograaf natuurlijk de beste foto’s maken en dan heb je ook het beste licht nodig. Is het dan aan te raden om te werken met continu licht zoals Rotolight led lights? In dit artikel lees je hier meer over.

Dit zijn de voordelen

Waarom fotografen vaak voor continu led licht kiezen is omdat ze hiermee makkelijk een serie achter elkaar kunnen schieten zonder te moeten wachten tot het flitslicht weer geladen is. Daarbij verbruikt led verlichting ook minder stroom, waardoor je met continu led licht langer kunt doorwerken op een locatie waar je een generator moet gebruiken.

Verder kun je bij led verlichting uit verschillende kleuren kiezen. De lampen worden ook minder heet, wat fijner is voor de modellen. Bij flitslicht zullen modellen soms ook net met hun ogen knipperen vanwege de flits. Dat is bij continu led licht niet het geval.

Wat zijn de nadelen van continu led licht?

Helaas heeft continu led licht ook een aantal nadelen. Je kunt hierbij minder makkelijk schaduwen zachter maken en de licht diffuser aanpassen, omdat het meestal niet mogelijk is om lichtvormers of softboxen te gebruiken. Daarbij kan het voor de modellen minder prettig zijn om continu in het licht te kijken.