Osani

Handige blogs

Boek uitgeven

Boek uitgeven

Lees over een boek uitgeven. Ikzelf had al enige tijd een complete thriller als document opgeslagen, en tobde met de vraag, hoe moet dat een boek worden? Dankzij een uitgeverij die alle ervaring en routine heeft met het omzetten van manuscripten in boeken, ging het makkelijker dan verwacht.

Twee opties

Kort samengevat had ik twee keuzes, uit laten geven of uitgeven in eigen beheer. Voor beiden kon ik mezelf makkelijk laten adviseren, want duizenden auteurs gingen mij voor. Omdat ikzelf al een idee had van de afzet, in mijn netwerk iemand met een webshop en iemand met een soort bazaar, kwam de keuze uit op uitgeven in eigen beheer.

Mooi geheel

Waar ik nooit zelf kans voor had gezien was de kaft ontwerpen en maken. Terwijl juist dat grafische het eerste aanzien van het product is. Dit gedeelte is door de specialisten van de uitgever uit handen genomen. Dit maakt dan een boek uitgeven eenvoudig, er wordt een mooi geheel van gemaakt. Ik kan dan ook iedereen aanraden, mocht je nog met een manuscript zitten, laat het minstens toetsen, en informeer naar de mogelijkheden voor een boek uitgeven. De kans op succes is groot, het is mij gelukt.