Osani

Handige blogs

Livestream camera’s, professioneel of amateuristisch?

livestream camera

Een livestream is een uitzending die live wordt uitgezonden naar de buitenwereld. Je neemt deel via het internet en je zit erin. Het wordt tegenwoordig voor alles gebruikt: lectures, lezingen, evenementen, etcetera. Er komt erg veel techniek bij kijken, dus apparatuur is zeker niet te vergeten. Een livestream camera is bijvoorbeeld erg belangrijk, maar welke camera past bij jou livestream?

Soorten camera’s

Er zijn natuurlijk enorm veel verschillende soorten camera’s, van de camera van je smartphone tot de camera voor een professionele film. Je hebt de kleine compacte camera’s die superhandig zijn om mee te nemen, want ze passen gewoon in je broekzak. De kwaliteit is alleen niet super, dus dan is er een afweging die je moet maken. Dit is bij alle soorten camera’s. Wat zoek ik en wat biedt het? 

Welke camera voor jou livestream

Stel je wilt een livestream organiseren voor een evenement, dan is het erg belangrijk dat je meerdere camera’s hebt en dat ze van hoek kunnen veranderen. Zo krijg je het beste zich vanuit alle punten mee. Als je een zakelijke livestream organiseert, is een professionele camera belangrijk, maar hij hoeft niet te draaien of te keren. Het beeld zelf moet goed zijn, maar daar houdt het ook wel op.