Osani

Handige blogs

Injecteren iepen

Je hebt vast wel eens van de iepziekte gehoord. Deze ziekte wordt veroorzaakt door schimmels. Die schimmels worden weer verspreid door de iepenspintkever. Op den duur sterft de iep aan deze ziekte. Dit kan een paar weken, een paar maanden maar ook een paar jaar duren. In Nederland zijn er veel iepen geveld door deze ziekte de afgelopen decennia. Tegenwoordig worden iepen geïnjecteerd als preventieve maatregel.

DutchTrig

Gelukkig is er nu een manier gevonden op iepen te beschermen tegen de dodelijke iepziekte. In Nederland is de iep een geliefde stadsboom en ook karakteristiek voor het straatbeeld in bepaalde steden. DutchTrig is geen chemisch bestrijdingsmiddel, maar gaat uit van het natuurlijke afweersysteem van de boom zelf. DutchTrig is een betaalbaar en goed middel gebleken om iepen te beschermen.

Hoe werkt dit in de praktijk?

De bomen die niet meer te redden zijn moeten helaas worden gekapt, om besmetting te voorkomen. De gezonde bomen worden preventief behandeld (geïnjecteerd). Voor uitgebreide informatie kan je de brochure DutchTrig

lezen of downloaden. De tekst is in het Nederlands, Engels en Duits. Er is ook een filmpje beschikbaar dat je kan bekijken: DutchTrig filmpje.

BTL Bomen heeft ervaring met DutchTrig

BTL Bomen is onderdeel van het landelijke BTL Architecten- en Ingenieursbureau en bekend met DutchTrig. Zij hebben hiermee de iepen in Den Haag behandeld en er is daarna een permanent programma opgezet om de iepen constant te monitoren. Hoofd Boomziekten & Aantastingen van BTL Bomendienst is Ron Schraven. Je kan hem telefonisch bereiken op zijn mobiele telefoonnummer 06-20963162.