Osani

Handige blogs

Een olijfboom kopen

De olijfboom is bekend over de hele wereld en zeer waarschijnlijk ook bij jou. De spreekwoordelijke wortels van de boom liggen in Armenië en Palestina maar in bijna alle gebieden rondom de middellandse zee is de boom te vinden. Je kan de boom in bijna elk Europees land vinden. Oké, in onze natuur misschien niet, maar zomers kan de plant zeker buiten zijn in ons land. De olijfboom is een makkelijke kamerplant.

De beste plek voor je olijfboom

De olijfboom komt voor in middellandse zeegebieden zoals Spanje en Portugal. De plant is dan ook zeker een hoop zonlicht gewend. Je kan de olijfboom dicht bij je raam zetten. Je maakt de plant het meest gelukkig als hij geplaatst wordt bij een raam dat op het zuiden staat. In de zomer kan je de boom ook buiten zetten. Zodra je de bladeren geel ziet worden of uit ziet vallen, realiseer je dan dat je boom te weinig zonlicht krijgt en te veel water. Voor deze plant geldt: hoe meer zonlicht, hoe beter.

Je boom water en voeding geven

In de zomer is het belangrijk dat je de olijfboom 2 of 3 keer per week water geeft. Zeker als de boom buiten staat te genieten in het volle zonlicht. In de winter is het voldoende om de plant een keer per week water te geven. Let op dat je de plant niet te veel water geeft zodat er geen wortelrot ontstaat. Plantenvoeding is in principe niet nodig voor de olijfboom. Kan je plant echter wel een boost gebruiken? Voedt de plant dan elke maand vanaf het begin van de lente tot het eind van de zomer. Geef nooit teveel voeding, dit kan schade toebrengen aan je boom. Het verpotten van de plant is zeker niet elk jaar nodig. Elke 2 of 3 jaar is meer dan genoeg. Als je de boom gaat verpotten, gebruik dan een bloempot die zeker 20% groter is dan de vorige pot. De beste periode om de boom te verpotten is de lente.