Osani

Handige blogs

Groen moet je doen

9 groendak

Iedereen heeft wel een aantal mooie planten in huis. Of ze nou echt of nep zijn, het geeft een prachtige natuurlijke sfeer in huis. Een natuurlijke sfeer in huis geeft je veel rust en stilte. Bovendien zijn planten heel goed voor de luchtkwaliteit in huis. Ook in de tuin of rondom je huis is een natuurlijke sfeer erg belangrijk. Niet iedere tuin heeft genoeg ruimte voor planten en bloemen, dus moet er een oplossing voor komen. waar zet je die planten en bloemen dan neer? De oplossing is er,  zet planten en bloemen op je dak door middel van groendaken.

Nog beter voor de natuur

Een groendak is natuurlijk al heel goed voor de natuur, maar als je nog meer wil bijdragen een een schone natuur en gezond klimaat kun je nog zonnepanelen nemen. Zonnepanelen wekken groene stroom op en zijn daardoor dus niet slecht voor het klimaat. Zonnepanelen presteren zelfs beter bij op een groen dak omdat ze efficiënter zijn bij lagere temperaturen. Een sedumdak met zonnepanelen is daarom de beste oplossing als je goed voor het klimaat bezig wil zijn. Je zorgt er namelijk voor dat de lucht wordt gezuiverd door je plantjes, en je wekt schone energie op die je direct zelf kunt gebruiken.

Plantjes op je huis

Een groendak is een dak gemaakt van kleine vetplantjes die bijna geen water nodig hebben. De plantjes blijven lekker klein, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je hele huis straks is onder gegroeid tot een enorm oerwoud. De plantjes in een groendak hebben weinig onderhoud nodig omdat het vetplantjes zijn. Vetplantjes staan erom bekend dat ze heel makkelijk te verzorgen zijn omdat ze erg weinig water nodig hebben. Ze hebben dus al genoeg aan het regenwater. Zelfs in de zomer of in hele droge perioden hoef je het groendak geen water te geven.