Osani

Handige blogs

Zelf een riool ontstoppen in Utrecht een hele opgave

Toilet

Bij een verstopping zelf een riool ontstoppen in Utrecht blijkt vaak een hele uitdaging te zijn voor woningbezitters. Vaak hebben zij de verstopping steeds erger laten worden, waardoor de verstopping nauwelijks nog zelf op te lossen valt. Je zou voor het gebruik van een zogenaamde trekveer kunnen kiezen. Dit is een lange veer, die heel flexibel is. Door de veer heen en weer te bewegen in de afvoer, komt het restafval los te zitten. Het meerdere keren doorspoelen van de afvoer zorgt ervoor, dat het afval naar de centrale riolering afgevoerd wordt. Ook het gebruik van soda kan helpen. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor zeepresten en haren los komen te zitten in de afvoer. Je kunt soda bij iedere supermarkt of bouwwinkel kopen.

rvs utrecht

Hulp bij een riool ontstoppen in Utrecht

Naast de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met het ontstoppen van een verstopt riool, kun je de hulp van een specialist inschakelen. Specialisten op het gebied van ontstoppingen hebben vaak een ruime ervaring in deze werkzaamheden en beschikken daarbij over verschillende hulpmiddelen. Zo kunnen zij je afvoer onder een hele hoge druk doorspuiten. Deze druk is dermate hoog, dat het restafval in de afvoer letterlijk naar de centrale riolering wordt gespoten. Ook kunnen zij middels een kleine camera naar de exacte oorzaak van de verstopping in de riolering speuren. Een voorbeeld van een specialist op het gebied van ontstoppingen is RVS Rioolservice.

Riool ontstoppen in Utrecht

Mogelijke gevolgen van een verstopping in huis

Een verstopping in de afvoer kan verschillende nare gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een verstopping voor een nare stank zorgt. Deze stank blijft vaak erg lang hangen, waardoor men al snel geneigd is om hulp in te schakelen. Ook stroomt het water steeds moeizamer de afvoer in. Dit betekent dat de douchebak kan overstromen, dat het toilet steeds voller komt te staan na het doortrekken, enzovoorts.