Osani

Handige blogs

In 4 stappen naar jouw innovatiestrategie

innovatiestrategie

Een innovatiestrategie is een manier en een proces waarmee jij gaat zorgen dat je niet achterloopt in vergelijking met jouw concurrenten. Het heeft te maken met het behalen van de doelen die je als onderneming hebt gesteld en een innovatiestrategie is een essentieel middel om dit zo efficiënt en zo goed mogelijk te doen. Je kunt in vier stappen je innovatiestrategie bepalen.

Doel

Een innovatiestrategie ziet er voor ieder bedrijf anders uit en het kan dus ook voor iedereen verschillen. Het is erg belangrijk dat je als onderneming weet wat je doel is, zodat je aan de hand van dat doel een strategie kunt bepalen. 

Wie?

Een product waar niemand op zit te wachten, gaat nooit succesvol worden. Het is erg belangrijk dat jij je innovatie goed richt op de behoefte van de doelgroep van jouw onderneming. 

Wat?

Sommige bedrijven innoveren door veel kleine, nieuwe projecten te starten. Ze kijken achteraf welk project succesvol is en dan gaan ze met dit project verder. Het is erg goed om op meerdere gebieden innovatie te proberen, maar je moet het doel van jouw onderneming niet vergeten.

Hoe?

De manier waarop je innoveert is natuurlijk ook erg belangrijk. Dit verschilt per doel, product, doelgroep en bedrijf of onderneming. Het belangrijkste is dat je weet wat de kracht van jouw onderneming is.