Osani

Handige blogs

Waarom een overname advocatenkantoor?

overname advocatenkantoor

Het overnemen van een bedrijf is een ingewikkelde transactie. Je wilt fuseren een onderneming of een deel van een onderneming overnemen, verkopen of juist stoppen met bestaande activiteit en wilt in dat kader herstructureren. Het is erg belangrijk dat er met alles rekening wordt genomen en het is verstandig om dan een advocaat te contacteren. Hiervoor kun je op zoek gaan naar een overname advocatenkantoor.

Waarom een advocaat?

Een fusie of de aan- of verkoop van een onderneming is een ingewikkeld en complex proces waarbij de deal maar 1 keer goed gesloten kan worden. Er hangt vaak veel vanaf financieel gezien. Het is belangrijk dat je daar juridisch goed bij geholpen en begeleid wordt. Het overnemen van een bepaalde onderneming komt niet zonder risico’s en dit geldt ook voor het verkopen van een onderneming. Het is belangrijk dat je het met een professional doet om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld wordt. 

Wat doet de advocaat?

Een advocaat zal je begeleiden en helpen bij dit gehele traject. Op deze manier wordt er toezicht gehouden zodat er niets fout kan gaan op bijvoorbeeld financieel gebied. Er zijn advocaten die gespecialiseerd zijn in fusies, overnames en herstructureringen en zij gaan je bij elke keuze adviseren zodat je op een goede uitkomst komt. Het motto is ‘voorkomen is beter dan genezen’ en dit is dan ook wat ze doen. Ze zorgen ervoor dat je geen fouten kan maken en dat alles vloeiend verloopt.