Osani

Handige blogs

Hoe maak je een schepijsvitrine schoon?

schepijsvitrine

“Voor mij 2 bolletjes aardbei in een potje met chocoladesaus, alsjeblieft? En doe dan ook nog maar een horentje met … vanille-ijs. Of nee, maak daar maar een bolletje pistache van.” De klant tevreden, u ook tevreden. Maar hoe zorgt u er nu voor dat uw klanten hun ogen uitkijken bij uw schepijsvitrine? Daar komt natuurlijk een grondig onderhoud aan vooraf.

Schimmel houdt u niet tegen

De grootste boosdoener bij voedselveiligheid is schimmel. Wat betekent dat u deze organisme best kunt vermijden. Ze nemen namelijk toe in grote aantallen en dit door de aanmaak van sporen op etensresten. Eenmaal deze sporen volgroeid zijn, worden ze in de lucht opgenomen. Daardoor kan schimmel zich snel vermeerderen naar andere producten binnen één bepaalde plaats, zoals bijvoorbeeld uw schepijsvitrine. Daarenboven groeien schimmels nog beter bij lage temperatuur. U kan dus wel stellen dat voorkomen beter is dan genezen.

schepijsvitrine

Een dagdagelijkse routine

Een uitnodigende schepijsvitrine voor uw klanten, vraagt om een dagdagelijks onderhoud. Zorg daarom voor een routine waar u niet vanaf kunt wijken. Deze routine plant u in na het gebruik van de machine, wanneer deze volledig leeg is. Dit betekent dat alle ijsbakken verwijdert zijn naar een externe diepvriezer.

Dat gedaan te hebben, staat u nu op het punt van reiniging. Hierbij veegt u eerst de etelageruit proper, om daarna zowel de interne als externe oppervlakken etensrestvrij te maken. Een belangrijke stap binnen het proces. Het zou toch maar al te jammer zijn, moesten uw klanten door een blinkende ruit kunnen kijken waar ze dan smakeloos uitkijken op eventuele aangroei van schimmel. Laat uzelf er dus te allen tijden aan herinneren om deze stap goed tussen uw oren te steken!

Ook zal u om de drie maanden één of twee keer de vitrine moeten ontdooien. Een vereiste om het gehele aanrechtblad te kunnen beschermen. Zodoende geniet u voor een lange tijd met een groot plezier van uw machine. Plus het geeft u een garantie op een heerlijke kwaliteit van uw ijs. Het ontdooien doet u als volgt: de stekker trekt u uit het stopcontact en het ontdooide water vangt u bijgevolg op.

Voila, succes met het volgen van de stappen! Na het volgen bent u weer helemaal klaar om de vitrine te vullen.