Osani

Handige blogs

Waar kun je een krooluchter laten restaureren?

Het restaureren van een kroonluchter kan op verschillende manieren, maar de insteek blijft altijd hetzelfde namelijk : giving a fine touch. In dit artikel bespreken wij het restauratieproces waarin een antieke kroonluchter op de beste manier wordt opgeknapt.

Onderzoek in het atelier

Zodra de kroonluchter wordt aangemeld bij het desbetreffende bedrijf, wordt het team ingeschakeld om intensief onderzoek te doen naar het daadwerkelijke probleem. Op basis hiervan wordt er concreet duidelijk gemaakt welke stappen en fasen het restauratieproces moet bevatten om tot de juiste oplossing te kunnen komen.

Er wordt overigens altijd gekeken naar de elektrische bedrading en fittingen om de kroonluchter heen in hoeverre deze beschadigd zijn. Als deze beschadigd zijn, dan wordt hier ook zorgvuldig naar gekeken.

Constatering

Zodra het probleem geconstateerd is, worden er diverse foto’s gemaakt vanuit verschillende perspectieven, zodat het originele formaat nog altijd te raadplegen is. Op basis hiervan start de restaurateur zijn werkzaamheden en er zorgvuldig worden gewerkt aan de kroonluchter.

Ervaring is belangrijk

De gouden tip blijft om een restaurateur te vinden die enerzijds ervaring heeft en anderzijds gekwalificeerd is door middel van certificaten en belangrijke referenties. In Nederland is een organisatie aanwezig die de kwaliteiten omtrent het restaureren van antieke producten, zoals kroonluchters bepaald. Deze organisatie heet Vereniging van Restauratoren.

Ben je benieuwd bij welke partij je jouw kroonluchter kan laten restaureren? Raadpleeg de website van kroonluchter.nl en laat je inspireren door het aanbod en ervaring van meer dan 40 jaar!