Osani

Handige blogs

Desinfectie apparaat overbodig?

desinfectie

Desinfectie wordt veel minder bijgehouden dan nodig is. Mensen hebben vaak niet door hoeveel bacteriën er rondzwerven in hun dagelijks leven. Het zit overal: op oppervlaktes, op voorwerpen, op apparatuur, ze zijn niet te ontlopen. Desinfecteren is het grondig reinigen van bijvoorbeeld oppervlaktes. Hiermee worden micro-organismen en bacteriën gedood. Een desinfectie apparaat is daarvoor het ideale middel.

desinfectie apparaat

Desinfecteren van apparatuur

Je hebt het niet door, maar op je telefoon zitten enorm veel bacteriën. Op een vierkante centimeter van je telefoon zijn wel 2000 tot 4000 bacteriën te vinden. En dat op een vierkante centimeter. Dit wil zeggen dat er 203.000 tot 407.000 bacteriën op een iPhone 10 zitten. En hoe vaak heeft iemand jouw telefoon vast? En hoe vaak heb jij iemand anders telefoon vast? De verspreiding van bacteriën gaat enorm snel en het goed desinfecteren van je handen en van apparatuur helpt met het verlagen van deze snelheid.

Desinfecteren van voorwerpen

Er zitten enorm veel bacteriën op voorwerpen die we allemaal in het dagelijks leven gebruiken. Op de afstandsbediening van de televisie zitten al erg veel bacteriën en dit is een voorwerp dat in veel huishoudens bijna nooit wordt gereinigd. Het is natuurlijk erg gastvrij als je een glas drinken inschenkt voor gasten, maar op dat glas laat je bacteriën achter en dat glas geef je vervolgens aan je gasten. Het is misschien gastvrij, maar het is niet hygiënisch.