Osani

Handige blogs

Hoe worden bedrijfspanden gebouwd?

Vaak weten de meeste mensen wel hoe een gewoon huis wordt gebouwd, maar voor de panden die je op een bedrijventerrein vindt hebben zij geen idee. Dat is ook niet zo gek, want dat zie je meestal minder vaak voor je ogen ontstaan. De processen verschillen niet heel erg van die bij het bouwen van een woonhuis, maar toch zijn er enkele belangrijke verschillen. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees dan gauw door!

Sandwichpanelen

Het grootste verschil is het gebruik van zogeheten sandwichpanelen. Dit zijn panelen die worden gebruikt voor de wanden en soms zelfs daken van bijvoorbeeld magazijnen en andere grote bedrijfspanden waar niet gewoond wordt. Dit is een voordelige en praktische manier om te bouwen, waardoor het voor bedrijven en zeker grotere panden een hele interessante optie is. Sandwichpanelen zijn er in allerlei vormen, maten en met uiteenlopende eigenschappen. Zodoende kunnen zo voor de meeste vraagstellingen wel worden ontwikkelt.

Veiligheidseisen

Bij een woonhuis of appartementencomplex zijn de veiligheidseisen vaak hetzelfde, maar voor bedrijfspanden kan dit verschillen. Afhankelijk van het type organisatie dat er in het gebouw komt te zitten is er een aanvullend lijstje eisen dat geld met betrekking tot de veiligheid. Misschien wordt er met chemische stoffen gewerkt of is er voor bepaalde processen extra brandveiligheid nodig, om maar een paar voorbeelden te noemen. Indien mogelijk wordt daar bij de bouw al rekening mee gehouden.

Minder afwerking

Een laatste verschil is dat een bedrijfsgebouw vaak veel minder wordt afgewerkt dan een woonhuis of appartementencomplex. Het is simpelweg minder relevant voor een bedrijf om dit tot in het grootste detail te verzorgen, terwijl men dit bij een woonhuis juist extra belangrijk vindt. Je kunt er dus op rekenen dat je dit, wanneer je er op gaat letten, terug gaat zien wanneer je naar nieuwbouw kijkt.