Osani

Handige blogs

Oefenen begrijpen lezen groep 5

begrijpen lezen groep 5

In groep 5 begin je met de wat moeilijkere vakken en wordt de basisschooltijd toch wat lastiger. Je krijgt wat huiswerk en je moet goed oefenen om de vakken goed te leren beheersen. Veel kinderen oefenen begrijpen lezen groep 5 dan ook moeite met school en ze hebben meer hulp nodig bij veel vakken. Daarom kan het slim zijn om ze thuis oefeningen begrijpen lezen te laten maken. 

oefenen lezen groep 5
oefen

Begrijpend lezen

Begrijpend lezen wordt door erg veel kinderen als moeilijk ervaren en hier wordt dan ook veel les in gegeven. Begrijpend lezen wordt als het moeilijkste vak ervaren op de basisschool dus hier zijn ook veel hulpmiddelen voor te vinden. LeesMees is een voorbeeld hiervan. Dit is een online hulpmiddelen om leerlingen te helpen met begrijpend lezen. Het wordt is een spelvorm geleerd, waardoor kinderen het ook leuk vinden om te doen. Zo worden de leesvaardigheden verbeterd en ontwikkeld.

Rekenen

Veel kinderen in groep 5 hebben moeite met het schoolvak rekenen. Ze snappen veel sommen niet en ze vinden het vaak ook niet leuk. Ook hier zijn hulpmiddelen voor te vinden, bijvoorbeeld Junior Einstein. Op deze site zijn uitlegvideo’s te vinden en er wordt uitgelegd op het niveau van groep 5. Er zijn verschillende soorten categorieën waar je uit kunt kiezen, zodat je zorgvuldig te werk kan gaan met wat je lastig vind. Er zijn verschillende opdrachten uitgewerkt en uitgelegd, zodat je samen met Junior Einstein, je rekenkundige vaardigheden kunt verbeteren.