Osani

Handige blogs

Tips voor extra verkopen vanuit je webshop

Heb je een eigen webshop en zou je graag wat meer willen verkopen? Dan is er een heleboel wat je kunt doen om die verkopen aan te jagen. Toch weten we dat de concurrentie tegenwoordig bijzonder hoog is en dat je niet zomaar een succesvolle, groeiende webshop uit de grond kunt stampen. Daarom krijg je een paar praktische tips waar je mee aan de slag kunt, zodat je op je eigen tempo een vliegende start kunt gaan maken. Lijkt dat je wat? Lees dan gauw door!

Google shopping

Je kunt gratis verkopen op Google shopping en als je dat nog niet doet dan moet je daar zo snel mogelijk mee beginnen. Zo simpel is het! Google shopping is de winkelomgeving van Google, waar producten worden weergegeven die passen bij een zoekwoord dat iemand invoert. Wanneer iemand bijvoorbeeld zoekt op wasmachines, dan laat Google een aantal voorbeelden van wasmachines zien die te koop worden aangeboden. Dit werkt voor bijna ieder denkbaar product zo, dus ook voor dat van jou! Ga dus even op onderzoek uit en zorg dat je hier gebruik van maakt.

Social media

Via social media kun je jouw producten aanprijzen en zelfs te koop aanbieden. Zo verkoop je via extra kanalen en krijg je meer verkeer dat jouw producten ziet. Social media, met name Instagram en Facebook, kan dus ontzettend veel voor je doen wanneer je een bepaald product probeert te verkopen. Ze hebben eigen winkelomgevingen waar je zeker eens een kijkje moet gaan nemen, want het aanbieden van je product daarop is kinderspel en kan toch mooie extra verkopen opleveren. 

Influencers

Tot slot kun je het overwegen om influencers in te schakelen. Dit zijn mensen die bekend zijn op social media. Stuur hen jouw product, waarna zij er een post over maken, en zie hoe hun fans ook jouw product komen kopen!