Osani

Handige blogs

Massa is kassa

ikwilvanmijnautoaf

Jaarlijks worden er wereldwijd miljoenen auto’s en verkocht. Het aantal verschilt van land tot land en kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de economische omstandigheden, de omvang van de bevolking en de beschikbaarheid van automodellen. Naar schatting worden wereldwijd jaarlijks 80+ miljoen auto’s verkocht. De snelheid in verkoop van de auto is de laatste jaren gestaag toegenomen als gevolg van de toenemende vraag naar persoonlijke voertuigen en de verbeterde technologie in de auto-industrie. Nu meer mensen dan ooit een auto kopen, wordt verwacht dat het gemiddelde aantal verkochte auto’s per jaar in de toekomst zal blijven stijgen. Daarin speelt de vraag naar auto’s in derde wereldlanden een grote rol.

Nieuwe technologieën, meer omzet

In de Verenigde Staten ligt het gemiddelde auto verkopen jaarlijks gemiddeld ongeveer 17 miljoen auto’s verkocht. Dit aantal zal naar verwachting blijven groeien naarmate nieuwe technologieën worden ontwikkeld en meer mensen voertuigen willen kopen. De gemiddelde auto op de markt kost tegenwoordig ongeveer 35.000 dollar en kan bij goed onderhoud tot 10 jaar of meer meegaan. Er worden tegenwoordig veel verschillende typen auto’s geproduceerd. De  soorten auto’s die worden verkocht variëren per regio, waarbij sommige gebieden de voorkeur geven aan kleinere auto’s terwijl andere de voorkeur geven aan grotere SUV’s of vrachtwagens. Bovendien worden elektrische voertuigen steeds populairder vanwege hun milieuvoordelen en lagere kosten op lange termijn.

Hoge afname van auto’s door ontwikkelingslanden

Er worden dus wereldwijd op jaarbasis miljoenen auto’s verkocht. Het exacte aantal is zoals in de eerste alinea beschreven moeilijk te bepalen vanwege de verschillende factoren, zoals regionale markttrends, beschikbare auto modellen en andere factoren. Geschat wordt echter dat jaarlijks wereldwijd ongeveer 80 miljoen auto’s worden verkocht. Dit aantal is de afgelopen jaren immens  toegenomen mede door de toenemende vraag naar auto’s in ontwikkelingslanden. Ook is de er een enorme groei ontstaan in de productie en afname van elektrische voertuigen. Bovendien hebben technologische ontwikkelingen het voor mensen gemakkelijker gemaakt om online en via mobiele toepassingen auto’s te kopen.