Osani

Handige blogs

De hele oogst opgeslagen in de koelopslag

Bij ons huis hebben wij een flinke hectare met grond kunnen kopen. Op deze grond staan heel veel fruitbomen, waaronder appels en peren. Natuurlijk is een appeltje op z’n tijd wel lekker, ook een appeltaart en appelmoes behoren nu steeds vaker tot ons eten. Maar gezien het aantal bomen hebben wij heel veel aan fruit liggen. Veel hebben wij aan de familie gegeven, maar de rest hebben wij in de koelopslag in Dronten onder gebracht. Hier zijn zij gespecialiseerd in ‘kist’ bewaren van appels en peren onder speciale condities. Natuurlijk kunnen wij niet al het fruit zelf opeten, zodoende verkopen wij meer dan de helft van het fruit tegen een zeer aantrekkelijke prijs.  koelopslag

Alles goed onder controle

Het is echt een geweldige oplossing dat wij ons fruit in de koelcel in Dronten kunnen bewaren. hadden wij deze mogelijkheid niet dan was meer van het fruit al aan het rotten. Maar niet alleen kan je hier fruit opslaan ook komen er regelmatig mooie bloemen binnen die op vervoer naar het buitenland staan te wachten.

Dagelijks worden de voorraden welke in de koelcellen staan gecontroleerd door middel van een computergestuurd meet- en regelsysteem waarmee de vereiste koelcondities in de gaten kunnen houden.